خواص, معرفی

قهوه روبوستا چیست؟ ویژگی و خواص قهوه روبوستا

قهوه روبوستا چیست

قهوه از نوشیدنی‌های محبوب در تمام جهان محسوب می‌شود که اخیراً  مورد توجه بیشتری در بین ایرانیان نیز قرار گرفته. کمتر کسی پیدا می‌شود که طعم قهوه را نچشیده باشد. همین امر سبب شده تا افراد در رابطه با این نوشیدنی خوشمزه و محبوب کنجکاو شوند؛ قهوه به صورت کلی به دو دسته عربیکا و کنفورا تقسیم می‌شود که از قهوه کانفرا، قهوه روبوستا بدست می‌آید. و در کل می‌توان گفت قهوه‌ها عموماً به عربیکا و روبوستا تقسیم می‌شوند. در نوشته قهوه عربیکا چیست؟ در رابطه با قهوه عربیکا به صورت کامل توضیح داده‌ایم و امروز قصد داریم به بررسی سوالاتی از قبیل قهوه روبوستا چیست؟ ویژگی‌های قهوه روبوستا! خواص قهوه روبوستا و... توضیح دهیم.

 

قهوه روبوستا چیست؟

قهوه روبوستا از یکی از دو گیاه اصلی قهوه به نام Coffea Canephoera بدست می‌آید. قهوه روبوستا امروزه ۴۰ درصد کشت قهوه جهان را به خود اختصاص داده است و به دلیل رشد آسان‌تری که نسبت به عربیکا دارد این آمار روبه افزایش می‌باشد. قهوه روبوستا نسبت به آفات و بیماری‌ها مقاوم‌تر است و در شرایط سخت می‌تواند همچنان به رشد خود ادامه دهد و نیاز به فراهم کردن شرایط محیطی خاصی ندارد.

نام قهوه روبوستا را از کلمه روبوستون گرفته اند و معنی آن یعنی قوی و محکم. انتخاب این نام برای این قهوه به جهت دوام آوردن گیاه آن در شرایط سخت است.

 

خواستگاه قهوه روبوستا

طبق تحقیقات انجام شده می‌توان خواستگاه قهوه روبوستا را در آفریقا یافت. محققان معتقدند که این قهوه در مناطق مرکزی و جنوب غربی صحرای آفریقا یافت شده و امروزه در سراسر دنیا کشت می‌شود.

✅ بزرگترین تولید کننده قهوه روبوستا ویتنام است. از دیگر کشورهای بزرگ تولید کننده قهوه روبوستا می‌توان به برزیل، هند، اندونزی و اوگاندا اشاره داشت.

 

طعم قهوه روبوستا چگونه است؟

توصیف طعم یک فنجان قهوه قطعاً کار دشواری است چرا که ذائقه افراد با یکدیگر کاملا متفاوت است اما به گفته افراد صاحب نظر، قهوه روبوستا دارای طعمی چوب مانند است و رایحه لاستیک سوخته می‌دهد. روبوستا خاصیت اسیدی خیلی ضعیفی دارد و میزان ترش بودن آن نیز ضعیف است و این به دلیل وجود میزان زیاد کافئین آن است.

دانه قهوه روبوستا بو داده نشده رایحه بادام زمینی دارد ولی هنگامی که دانه را برشته می‌کنند رایحه ضعیفی از لاسیتک سوخته را دارد. قهوه روبوستا طعمی تندتر و تلخ‌تر از قهوه عربیکا دارد.  

نکته قابل توجه برای طعم قهوه روبوستا نحوه پرورش و برداشت آن است؛ هرچقدر دانه کیفیت بیشتری داشته باشد طعم دلچسب‌تری ارائه می‌دهد.

 

قهوه روبوستا با قهوه‌ای دیگر ترکیب می‌شود؟

قهوه روبوستا به تنهایی دارای طعمی تلخ است که اغلب افراد این طعم را نمی‌پسندند؛ برای همین معمولاً با نسبت‌های مختلف با قهوه عربیکا مخلوط می‌شود.

می‌توان میکس‌های مختلفی از عربیکا و روبوستا تهیه کرد به طور مثال میکس ۲۰/۸۰، ۵۰/۵۰، ۳۰/۷۰ از میکس‌های معروف است. همچنین جهت خرید قهوه میکس (قهوه ترکیبی) با کیفیت بی نظیر و قیمت عالی روی لینک کلیک کنید.

میکس عربیکا و روبوستا طعم بی‌نظیری است که حتما باید بچشید. قهوه عربیکا به دلیل طعم اسیدی و لطیف بودنش و قهوه روبوستا به دلیل کافئین بالایی که دارد در کنار هم به یک نوشیدنی کامل تبدیل می‌شوند. قهوه روبوستا خامه یا کرم خوبی می‌دهد که معمولا از این خاصیت آن برای تهیه اسپرسو استفاده می‌شود.

 

مزایای قهوه روبوستا

  • مقاومت در برابر بیماری و آفات: دانه‌های قهوه روبوستا در برابر سختی مقاوم هستند و نسبت به قهوه عربیکا شرایط رشد آسان‌تری دارند.
  • پردازش آسان‌تر: پردازش گیاه روبوستا بسیار راحت‌تر از گیاه عربیکا است و می‌توان آن را به صورت خشک فراوری کرد.
  • کافئین: قهوه روبوستا به کافئینش مشهور است. این قهوه میزان زیادی کافئین دارد که به هوشیاری و تمرکز شما بسیار کمک می‌کند. هنگامی که شما نیاز دارید ساعت‌های زیادی بیدار بمانید و با تمرکز به کارهایتان برسید پیشنهاد می‌کنیم حتما از این قهوه استفاده کنید.
  • قیمت مناسب: قهوه روبوستا دارای قیمت ارزان‌تری نسبت به قهوه عربیکا است چرا که فرآیند کشت و برداشت آن نیازمند دشواری خاصی نیست. اگر شما تمایل دارید قهوه روبوستا را با قیمتی مناسب تهیه کنید می‌توانید از سایت هرمان کافی این قهوه را تهیه کنید.
  • جلوگیری از آلزایمر: قهوه روبوستا با داشتن مقادیر زیاد کافئین از آلزایمر جلوگیری می‌کند و موجب فعالیت بهتر مغز می‌شود.
  • لاغر کنندگی: قهوه روبوستا با داشتن مقادیر زیادی از کافئین متابولیسم بدن را بالا می‌برد که موجب می‌شود بدن به فعالیت بیشتری داشته باشد و درنتیجه به لاغری موجب می‌شود.
  • آنتی اکسیدان دارد: قهوه روبوستا خاصیت آنتی اکسیدانی دارد که از ابتلا به سرطان جلوگیری می‌کند.

 

معایب قهوه روبوستا

  • قهوه روبوستا دارای طعمی تلخ و تند است که ممکن است به ذائقه همه‌ی افراد خوشایند نباشد
  • قهوه روبوستا دارای مقدار زیادی کافئین است که موجب می‌شود از خوابیدن شما ممانعت کند پس اگر روی خواب خود حساس هستید به شما پیشنهاد می‌کنیم از این محصول استفاده نکنید
  • کیفیت قهوه روبوستا به نسبت قهوه عربیکا پایین‌تر است.

 

بهترین دان قهوه روبوستا

در این بخش می‌خواهیم به معرفی بهترین برندهای قهوه روبوستای جهان بپردازیم. همانطور که پیش‌تر گفتیم بزرگ‌ترین تولید کننده قهوه روبوستا کشور ویتنام است پس منطقی است که لیست را از برند متعلق به این کشور شروع کنیم:

  • قهوه نگوین
  • قهوه آرزوی مرگ
  • قهوه گاو مس
  • قهوه شوک

قهوه روبوستا

چرا از قهوه روبوستا برای تهیه قهوه فوری استفاده می‌شود؟

در تهیه قهوه فوری مقدار زیادی قهوه هدر می‌رود چرا که برخلاف درست کردن قهوه دمی فرصت کافی برای حل شدن دانه‌های قهوه به آن را نمی‌دهیم و با گذر آب داغ از دانه‌های آسیاب شده قهوه انتظار درست شدن نوشیدنی را داریم بنابراین منطقی است که از قهوه‌ای ارزان‌تر برای این عمل استفاده شود. همچنین قهوه روبوستا دارای کافئین زیادی است که می‌تواند برای قهوه فوری مناسب‌تر باشد.

چرا از قهوه روبوستا برای تهیه قهوه اسپرسو استفاده می‌شود؟

اسپرسو یکی از روش‌های تهیه قهوه است که به فوم و کرم روی آن مشهور است. دانه‌های قهوه روبوستا فوم غلیظ و بیشتری را برای اسپرسو ایجاد می‌کنند که این امر سبب استفاده روبوستا در این روش شده است. اگر نمیدانید چگونه میتوانید یک قهوه اسپرسو با طعم بی نظیر تهیه کنید، پیشنهاد میکنیم مقاله طرز تهیه قهوه اسپرسو را حتماً مطالعه کنید. در این آموزش به صورت کامل طرز تهیه اسپرسو با انواع مختلف آن را توضیح داده ایم.

طرز تهیه قهوه روبوستا

شما می‌توانید به روش‌های مختلف قهوه روبوستا را تهیه کنید؛ در ادامه برای شما عزیزان یک روش خانگی تهیه قهوه روبوستا را قرار داده‌ایم که ابزار مورد نیاز آن در اختیار همه باشد.

شما با استفاده از قهوه جوش مسی که به جذوه نیز مشهور است می‌توانید در کمترین زمان ممکن یک نوشیدنی عالی داشته باشید. برای این کار شما به دو آیتم نیاز دارید؛ آب و پودر قهوه روبوستا به ازای هر فرد یک و نیم قاشق چایی‌خوری از پودر قهوه را برداشته و به قهوه جوش اضافه می‌کنید و برای هر فرد یک فنجان آب سرد اضافه کنید. قهوه جوش را بالای حرارت قرار دهید و اجازه دهید با حرارت ملایم به عمل بیاید؛ هنگامی که روی قهوه شما کف قرار گرفت حرارت را خاموش کنید و قهوه شما آماده است.

تفاوت قهوه روبوستا و عربیکا

قهوه روبوستا دارای طعمی تند و تلخ است درحالی که قهوه عربیکا دارای طعمی اسیدی و دلپذیرتر است. به علاوه یک تفاوت آشکار قهوه روبوستا و عربیکا میزان کافئین آن‌هاست. قهوه روبوستا دارای دو برابر کافئین بیشتر نسبت به قهوه عربیکا است. اگر شما مایل هستید تفاوت‌های بیشتری از این دو قهوه را بدانید پیشنهاد می‌کنیم مقاله تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا را مطالعه کنید.

قهوه روبوستا را از کجا تهیه کنیم؟

طعم یک قهوه خوب به کیفیت دان آن بستگی دارد شما برای داشتن یک نوشیدنی دلچسب نیاز به یک قهوه اصل و با کیفیت دارید. برای همین به شما عزیزان پیشنهاد می‌کنیم برای داشتن محصولی با کیفیت و اصل از فروشگاه هرمان کافی قهوه خود را تهیه کنید. این فروشگاه از بزرگترین عرضه کنندگان قهوه اصل و مرغوب است که با تنوع بالای محصولاتش شما را شگفت زده می‌کند.

بهترین قهوه روبوستا برای کدام کشور است؟

از بهترین کشورهای تولید کننده قهوه روبوستا می‌توان به کشور برزیل و کشور ویتنام اشاره کرد.

برای قهوه اسپرسو روبوستا بهتر است یا عربیکا؟

برای تهیه یک اسپرسوی خوب ترکیب این دو قهوه مناسب است چرا که طعم عربیکا در کنار کافئین و فوم دهی روبوستا یک ترکیب کامل است.

قهوه روبوستا اصل را از کجا تهیه کنیم؟

هرمان کافی یک فروشگاه معتبر فروش انواع قهوه و محصولات مرتبط با آن است که با اطمینان خاطر می‌توانید از این فروشگاه تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *